Починалият в Благоевград каратист е син на виден арабски общественик

Раид Шемери, Източник: Флагман

Каратистът Раид Шемери, който загина мистериозно след купон в благоевградския хотел "Луксор" е син на иракско семейство, което от дълги години живее в Бургас, съобщава "Флагман".

Баща му Ала Ел Шемери е член на управителния съвет на организацията на иракчаните в България. Раид е дете от брака му с българката Маргарита, заради която дейният арабин се е установил в Бургас.

Раид има и сестра - студентка в Медицинска университет във Варна. Семейство Шеммери са близки с друг иракчанин Мааджид Абдула, който в момента живее в Канада. Тялото на момчето ще бъде предадено на родителите след аутопсията, която ще е утре.

Младежът от година не е посещавал тренировки в спортен клуб "Самурай", чийто възпитаник е от малък.

"Спомням си малко физиономията му, тренирал е малко с нас. От година не е идвал", сподели наставникът на каратеките Живко Андреев, за който новината за смъртта на момчето също бе изненада.

Раид е посещавал за кратко и тренировките на клуб "Сават" Бургас, както и тренировки по ММА през летните месеци. 

Близките се кълнат пред Флагман.бг, че той не близвал алкохол.

"Не набърквайте наркотици, не помним да е близвал уиски и водка, занимаваше се само със спорт", твърдят приятелите му.

Най-вероятната засега причина е да пие по някакъв повод алкохол, въпреки че организмът му не го понася. Това е станало и причина да повърне в съня си. Според медици подобни фатални случаи не били рядкост.



Раид Шамери най-вероятно ще бъде погребан в неделя. В събота се очаква аутопсията, която да докаже от какво е починал талантливият каратист
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK