Почина тежко раненият при взрива в Сандански

Клубът на Евророма в Сандански, на снимката долу: Тони Ангелов в деня на инцидента, снимки: infomreja.bg, архив

Тежко пострадалият при бомбения атентат в Сандански Малин Илиев е починал тази сутрин във Военномедицинска академия.

59-годишният мъж бе разкъсан от взривена самоделна бомба пред офиса на "Евророма", близо до пазара в Сандански. Инцидентът стана в ранните сутрешни часове на 29 юни.

Малин Илиев, който е от ромски произход, бе приет в болницата в Сандански с тежък хеморагично-травматичен шок, откъсната дясна ръка в областта на предмишницата, огромна рана в корема и излезли навън черва. След като бе опериран по спешност в МБАЛ "Св. Врач", мъжът бе транспортиран във Военномедицинска академия.

"Бомбата беше сложена за мен. Този атентат не е свързан с бизнеса ми, а с политиката. Идват избори и явно някой се страхува от мен", бе коментарът на местния лидер на Евророма Тони Ангелов в деня на инцидента.

Сега, след трагичната вест за смъртта на Малин Илиев, Ангелов заяви, че в Сандански всичко е спокойно и ще остане спокойно. "Ще чакаме държавата да си свърши работата", лаконичен бе партийният лидер.

Два дни след инцидента за съпричастност към взрива бяха задържани четирима младежи - 22-годишният Николай Йовев от село Микрево и санданчаните Александър Ангов, Стоян Ставрев и Васил Георгиев. На 3 юли Окръжен съд – Благоевград наложи спрямо четиримата най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а седмица по-късно за постоянно в ареста ги остави и Софийският апелативен съд.

 

Клубът на Евророма в Сандански, на снимката долу: Тони Ангелов в деня на инцидента, снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK