Почина най-възрастният мъж в Горно Дряново дядо Алил, който даде първото си и последно интервю за „ИНФОМРЕЖА”

Само след 4 месеца дядо Алил Пехливанов щеше да стане столетник, снимка: Infomreja.bg

Алил Пехливанов от гърменското село Горно Дряново, който само след 4 месеца - на 11 август, щеше да стане на 100 години, почина днес около обяд в дома си. 

Старецът издъхнал тихо и кротко в леглото си, без да създава грижи и проблеми на децата и близките си, които го намерили минути след като си отишъл от този свят. 

Преди десетина дни дядо Алил се оплакал от сърдечни проблеми и бил закаран за преглед и лечение в благоевградската болница "Пулс", разказаха хора от селото. 

Изписан бил преди седмица, но днес животът го напуснал завинаги, както си почивал на леглото, точно на 99 години и 8 месеца. 

Само преди по-малко от месец дядо Алил даде първото и последното си интервю пред кореспондент на ИНФОМРЕЖА, пред когото възрастният мъж разказа преживелиците си на фронта и трудностите на голямото му семейство, които са били преодолявани само с много труд и разбирателство. 

"Не усетих как минаха тези 100 години. Все едно влязох от едната врата и излязох от другата”, бяха думите, с които дядо Алил коментира дълголетието си. 

Почти столетникът и съпругата му, починала по-рано, отгледали 4 деца. До последно той се радваше на 12 внуци, над 20 правнуци един праправнук. 

"Прекарали сме и лоши, и хубави времена. Младите хора сега умеят да живеят, по наше време нямаше такъв живот. Работехме всичко - от сутрин до вечер, гледахме челяд, земеделие и какво ли не. Харесвам, че младите сега живеят повече за себе си, ходят по заведения и дискотеки и добре правят, само да не прекаляват с пиенето.

Аз през живота си не помня да съм бил пиян някога и да съм вдигал скандали на домашните си. Не съм пушил никога, дори и на фронта. Примирявахме се и с нямането, и с религията, и с мизерията, но сега младите не са така", каза преди месец пред „ИНФОМРЕЖА” дядо Алил, чиито думи ще запомнят хората от родното му село, които го обичаха и уважаваха много.

 

Дядо Алил се разхождаше до последно всеки ден сам по селото, но най обичаше да сяда на раздумка с местните си приятели, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

внук09:39 - 15.04.2016
НЕ Е ИЗДЪХНАЛ САМ,А ОБКРЪЖЕН ОТ ВСИЧКИТЕ СИ БЛИЗКИ! ПРОВЕРЯВАЙТЕ ПРЕДИ ДА ПУБЛИКУВАТЕ НЕЩО!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK