Почина 2-годишно дете, пребито от мащехата си

снимка: infomreja.bg, архив

Почина 2-годишният Йордан, който бе приет в болница след като мащехата му го преби жестоко. Детето бе с опасност за живота и постъпи за лечение на 9 декември, съобщава "Фокус".

Новината за неговата смърт съобщи проф. Риналдо Шишков, зам.-административен директор в болница „Св. Марина" във Варна, където момченцето бе преместено заради тежкото му състояние.

Детето е починало в 22:00 часа вечерта на 28 декември. Лекарите не са успели да го спасят, въпреки направените операции и действия по стабилизиране на неговото състояние.

Йордан бе в кома още след като бе транспортиран на 9 декември в болницата в Бургас, с черепно-мозъчна травма и опасност за живота, но състоянието му се влоши след получен кръвоизлив в корема.

„Нанесените му травми бяха изключително тежки, освен това в детето е имало пневмония", уточниха лекарите.

По случая с Йордан е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител в Районна прокуратура – Айтос. Знае се, че момченцето е било пребито от 23-годишната мащеха Ганка Димитрова, която е в напреднала бременност. Тя живее на семейни начала с бащата на Йордан. /standartnews.com/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK