Почетна грамота, статуетки и парична награда от феста в Горно Сахране за Абланица

снимки: личен архив

С голям арсенал от грамоти, статуетки и парична награда се завърнаха от участието си в поредния фестивал самодейците от хаджидимовското село Абланица.

Тази година групата отчита пълен успех при всичките си участия във фестивали, надпявания и събори, а особено голямо е задоволството й от участието в етнофестивала в Горно Сахране, където за втори път получи висока оценка.

Журито на петото издание на „Културата на моят етнос” в Горно Сахране, община Павел баня, връчи на самодейците от Абланица почетната грамота на фестивала.

С грамоти и почетни статуетки бяха удостоени мъжката фолклорна група и двамата солисти Саид Чакъров и студентката Джемиле Стамболиева, която вдигна на крак с изпълненията си публика, участници и жури.

Групата от Абланица, която миналата година обра също всички възможни награди на етнофестивала в Горно Сахране, получи и парична награда.

"Това участие ни направи изключително щастливи, защото установихме, че хората ни помнеха от миналата година и беше много приятно да чуем от публиката, че ни очакват с нетърпение", коментираха самодейците от хаджидимовското село и младата солистка Джемиле Стамболиева.

Те споделиха, че са изключително впечатлени от перфектната организация. За разлика от други форуми домакините подсигурили на участниците съблекалня и не се наложило да се преобличат в микробуса. 

Организаторите на феста в Горно Сахране се погрижили и за изхранването на групите и изпълнителите, както и за безпроблемното провеждане на двудневния фестивал, се похвалиха още самодейците от Абланица, като допълниха, че с удоволствие ще участват във фестивала и следващата година.

Както ИНФОМРЕЖА писа, петото издание на етнофестивала се проведе на 6 и 7 септември. И тази година организатори бяха местното читалище „Светлина1905”, кметството в с. Горно Сахране и Община Павел Баня. Миналата година журито присъди на абланишките таланти първото място, специалната награда и им връчи индивидуални грамоти.

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK