По заръка на ало измамници: Възрастна благоевградчанка остави до контейнер торбичка с 3 000 лева и златни накити

Снимка: Infomreja.bg, архив

70-годишна жена от Благоевград вчера е била измамена по телефона от непознат мъж, който й се представил за разследващ ало измамници полицай.

Към 16:00 часа непознат за нея мъжки глас я уверил, че ще помогне за разкриването на измамници, като за целта трябва да остави пакет с пари и златни накити до контейнер за смет. 

Лековерната възрастна жена се подчинила на исканията на мнимия полицай, събрала около 3 000 лева и златните си накити, поставила ги в торбичка и ги оставила на уговорено с измамника място. Два часа по-късно близките на жената подали сигнал за измамата в Първо РУ-Благоевград. 

По случая е образувано досъдебно производство. Стойността на златните накити е в процес на установяване. 

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. 

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK