По време на спецакция „Дрога“: Арестувани са 149 наркоразпространители

Снимка: Infomreja.bg

Образувани са 111 досъдебни производства

В рамките на 24-часова специализирана полицейска операция по линия на противодействието на производството и разпространението на наркотични вещества са иззети значителни количества. В резултат на активните действия, осъществени в координация с прокуратурата, са задържани 139 души и са образувани 111 досъдебни производства, съобщават от МВР.

Намерени и иззети са общо: 147 кг марихуана, 21 кг канабис, по половин килограм хероин и метамфетамин, 225 стръка засят канабис /в открити местности и затворени помещения/. В операцията са участвали екипи на главните дирекции „Борба с организираната престъпност“, „Национална полиция“ и „Гранична полиция“, на всички областни дирекции на МВР и СДВР.

Припомняме, че със заповед на изпълняващия функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов беше създадено специализирано междуведомствено звено.

Неговата цел е да подпомага разследването по досъдебни производства, образуването на преписки, събирането и анализа на информация за организирани престъпни групи и лица, свързани с производство, държане и разпространение на наркотични вещества, трафик на хора и незаконна миграция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//