По вода ще върви на 19-те абитуриенти от Сатовча. Направиха дългото си дефиле под дъжда и с чадъри

Снимки: Личен архив

По вода тръгна абитуриенският бал тази вечер в Сатовча. С красиви рокли, костюми и екстравагантни прически 19-те абитуриенти от випуск 2016 заедно с любимата си класна ръководителка Маруся Лозанова въпреки изсипалия се дъжд грабнаха чадърите и направиха кратко дефиле, преди да се отправят за бала им в родопската перла "Дъбраш". 

Дъждът не уплаши и многото публика, която очакваше да види и изпрати абитуриентите. Имаше и мокри рокли и повредени прически, но лошото време не можа да помрачи най-важното, а именно - емоциите и тръпката за очаквания след дългите приготовления голям купон.

Заради изсипалия се дъжд, сварил ги на път от училището към центъра на селото за абитуриентското дефиле, на випускниците от Сатовча се наложи поне час по-рано да щурмуват ресторанта на хотелския комплекс "Дъбраш" и да започнат вечерта с чайчета и кафета, докато стане време за същинската част на празника им. 19 семейни абитуриентски празненства събраха тази година роднини и приятели на зрелостниците от випуск 2016 в Сатовча.

Със специално и много съкровено послание изпрати във водовъртежа на живота и реализацията им своите зрелостници и любимата им класна ръководителка Маруся Лозанова, с което тя като учител и родител засвидетелства своята искрена любов и доверие във всички тях. 

Ето и силното послание на учителката Маруся Лозанова към своите вече бивши ученици:

"НА ВИПУСК 2016, ИЗПРАЩАМ ВИ С УВЕРЕНОСТ И НАДЕЖДА! 

Мили мой зрелостници, с вас съм от далечната 2009 – 2010 г.. Всяка година се разделяхме в края на юни и знаехме, че ще се срещнем отново в училище в средата на септември. Тази година обаче всичко е много различно – ще се разделим през май, а през септември вече ще сте в училището, наречено „Живот”. Всеки от вас ще поеме по свой път и всеки ще прави своите избори и своите грешки, но всеки ще бъде по своему щастлив. 

На 24 май 2016 г. е вашият абитуриентски бал. Ще отброявате възторжено: до ... 12! Ще се възхищавате един на друг и ще се чувствате едновременно развълнувани, радостни, леко смутени... 

През годините, които имах удоволствието да изживея заедно с вас, със сигурност съм допускала много грешки. Вероятно неведнъж съм изисквала от вас повече, отколкото сте били в състояние да дадете към определения момент. Но винаги съм се старала да ви давам от себе си онова, което съм смятала, че ще ви бъде необходимо за предстоящия ви живот на млади и самостоятелни хора. 

Неведнъж сме "нарушавали методиката" и сме си говорили за противоречивите нужди и житейските обрати. Вероятно някои от вас не са били доволни от оценките, които съм ви поставяла. И има още много и много "вероятно"...

Но през тези години ние изживяхме заедно част от нашия реален живот - на възрастния и на младежите. Радвайте се на абитуриентския си бал! Превърнете празничната вечер в незабравима, защото тя е само една-единствена. По-нататък може да имате поне няколко абсолвентски празници, които също от сърце ви пожелавам, но те няма да са със същите вълнения и трепети! 

Изпращам ви с увереност, много надежда и с мъничко тъга... Но все пак надеждата и увереността надделяват! Защото знам, че можете! Вярвам във вас! Вярвам, че вие ще създадете едно по – добро бъдеще за вас и вашите деца! Гордея се с вас!". 

 

Класната Маруся Лозанова поведе любимия си випуск 2016

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK