По родното Черноморие: 8 лева за цаца от микровълновата, левче да заредиш GSM

Източник: Тrafficnews.bg

Преглед в менюто показал, че порцията сафрид е 12 лв., а сандвичът - около 10

Как го разбират туризма тарикати по морето: да пробутваш скапана храна и да режеш главата до кръста на клиента със сметката, пише сайтът Тrafficnews.bg.

В такъв филм влезли софиянци, които решили да се разходят до една от най-северните точки по нашето Черноморие – село Крапец, което се намира на 15 км от граничния пункт към Румъния в Дуранкулак и на 10 км северно от Шабла.

Там има огромни полудиви плажове и малко хора. През последните години бяха построени доста къщи за гости, но основната част от туристите са любители на дивото къмпингуване, които разпъват палатките до пясъка.

„Седнахме в единственото заведение на плажа, което изобщо не изглеждаше лъскаво. Поръчахме цаца, а тя се оказа притоплена в микровълновата фурна. Картофите бяха полуфабрикат и безвкусни. А бирата – топла. Когато поискахме сол, се оказа, че в заведението няма солници, а дават пакетчета”, разказаха читатели на TrafficNews.

Голямата изненада обаче дошла със сметката. Оказало се, че порцията риба е 8 лева, картофите са по 5 лв., а българската наливна бира – по четворка. „Обяд за двама ни излезе 34 лева! За тези пари навсякъде ще ти предложат много по-вкусна храна и много по-добро обслужване”, коментираха възмутените клиенти на заведението в Крапец. Преглед в менюто пък показал, че порцията сафрид е 12 лв., а сандвичът - около 10.

Точно това съчетание на лошо качество и висока цена отблъсква туристите от България и ги кара да похарчат парите си в Гърция – там може да платят малко по-скъпо за обяд, но рибата ще е току-що извадена от морето, а отношението в заведението – като към  най-скъпи гости. В таверна в Северна Гърция например порция от една от най-всусните риби - ватос, струва 8 евро, коментираха ужилените.

Но ги чакали още изненади. Оказало се, че ако искаш да си заредиш мобилния телефон на бара, трябва да платиш левче такса. Също толкова искали за ползването на тоалетната,  в която нямало нито сапун нито хартия. И ако се престрашиш да влезеш, трябва да си запушиш носа, а после да побързаш да си вземеш душ!

„В Крапец гледат на туристите като на ходещи портфейли, а целта е да издоиш всеки, който с излъже да седне в заведението”,  коментираха възмутените клиенти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK