По морето "ракията" е отрова

Снимка: Митници

2600 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна група при проверка в постройка, стопанисвана от юридическо лице, в бургаския квартал Долно Езерово.

Проверката е извършена на 09.08.2018 г. в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. По време на проверката в сградата, стопанисвана на юридическо лице, където е регистриран и специализиран малък обект за дестилиране или така наречения „казан", митническите служители откриват в отделно от казана помещение на приземния етаж голям брой ПВЦ бидони с вместимост по 120 литра. Установено е, че бидоните са пълни с жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол, с общо количество 2600 литра. Измереното на място алкохолно съдържание на продукта е 40% vol. Документи, удостоверяващи плащането на акциз за алкохола по Закона за акцизите и данъчните складове, не са представени.

Алкохолът е иззет. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Около 11 000 литра нелегален алкохол е иззет от екипи на митнически мобилни групи при проверките в района на Черноморието, които започнаха от началото на месец юли и ще продължат през целия туристически сезон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK