ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ - Кюстендил спечели проект за 200 хил. лв. от Фондация „Америка за България“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Природо-математическа гимназия „Проф. Емануил Иванов” - Кюстендил ще получи 200 000 лв. от Фондация „Америка за България“. Средствата ще бъдат използвани за Център за високи постижения на ученици в областта на природните науки и екологията.

Учебното заведение е сред финалистите от конкурса „Училища на бъдещето” за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.

Поради изключително високото качество на проектните идеи екипът на фондацията увеличи средствата в конкурса от първоначалните 2 000 000 лева на 2 600 000 лева. Така вместо планираните 15 училища, финансиране ще получат 23.

В началото на месец юни 2016 г. фондацията ще награди в официална церемония всички училища, чиито идеи ще бъдат финансирани.

Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят.

Избраните 23 финалисти ще получат безвъзмездно финансиране от Фондация „Америка за България” със срок на изпълнение на проектите до септември 2017г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK