ПМГ- Кюстендил с лауреат от 40-а национална олимпиада по биология

снимка: РИО - Кюстендил

На 1 и 2 април 2015 година в град Вършец се проведе 40 национална олимпиада по биология и здравно образование.

За участие в националния кръг на олимпиадата бяха допуснати 121 ученици от цялата страна, разделени в две възрастови групи: VII – VIII клас и IX – XII клас.

Ученикът от XII клас на Природоматематическа гимназия „Проф. Ем. Иванов“, град Кюстендил – Лъчезар Станчев, стана лауреат на олимпиадата. Получената оценка – 6.00 е напълно заслужена.

Блестящото представяне е резултат на дългогодишна работа по предметите биология и химия. Ученикът има отлична оценка 5.50 и от националния кръг на олимпиадата по химия от тази година.

С тези оценки Лъчезар вече е студент в Медицински факултет на Софийски университет.

Постигнатите резултати определиха място на Лъчезар в Националния отбор на България по биология и получаването на национална диплома от МОН.

Оставащите дни до края на учебната години са отговорни за Лъчезар и неговите учители – Росица Везенкова – учител по биология и Роза Симеонова – учител по химия. Предстои подготовка за участие в подборен кръг за определяне състава за Международната олимпиада по биология в края на месец юни в Дания, както и участие в Международна олимпиада за екологични проекти в края на месец май в Холандия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK