Плевнелиев откри юбилейния Джаз фест в Банско

Росен Плевнелиев, снимка: infomreja.bg, архив

Президентът Росен Плевнелиев откри 15-ия юбилеен джаз фест в Банско, но не отговори на въпрос на БГНЕС кой джаз състав, изпълнител или композитор харесва.

Президентът каза нещо за младите, които настъпвали, но не пожела да назове конкретно име. По-късно при откриването на фестивала пък заяви, че се опитва в свободното си време да слуша радио Джаз ФМ, въпреки че зад гърба му беше Биг Бенда на БНР, който свири при откриването на феста. Иначе на него присъства и американският посланик Джеймс Уорлик, този път със съпругата си Мери, посланик в Белград. Посланик Уорлик заговори на български език без да чете и очевидно е заобичал България, която му предстои да напусне.

Самото официално откриване, макар и малко дълго, беше емоционално, защото д-р Емил Илиев, създател и организатор на феста, покани всички кметове на Банско през годините, които са помогнали за организацията на Банско джаз. Те, както и много музиканти, сред които Васил Петров, Стефка Оникян, Антоний Дончев, Камелия Тодорова, Марио Станчев, Йълдъз Ибрахимова получиха специални грамоти.

Площадът на Банско беше препълнен и посрещна с аплодисменти певците и съставите. Камелия Тодорова, която беше кандидат-вицепрезидент в една формация, пък отбеляза, че не му е била конкурент в предизборната борба и му пожела успех в неговата работа.

Плевнелиев развълнуван се качи на сцената, за да прегърне певицата, която все пак е по-добра в тази своя битност. В крайна сметка Плевнелиев не дочака изпълнението на Марио Станчев трио, един блестящ джаз състав, в който освен забележителният световнопризнат музикант Марио Станчев, пиано който от 30 години живее във Франция, участваха още Веселин Веселинов–Еко, контрабас и Димитър Семов, барабани. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK