Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален

Снимка: Infomreja.bg, архив

По думите му държавният глава търси конфронтация

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви в ефира на "Събуди се" Росен Плевнелиев, президент на България (2012 – 2017).

“Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

“Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете”, поясни Росен Плевнелиев.  

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. “Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност" поясни президент на България (2012 – 2017). /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Бурмата11:48 - 12.07.2020
Ти си най-смешния президент който е имала България.Пълна карикатура и тотална подлога!Мишка умряла !
AZ11:36 - 12.07.2020
А ти като некадърник.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK