Плевенската треньорка Стефка Великова е сред жертвите на тежката катастрофа

Снимка: Личен архив

Загинали са и двама състезатели от ВК "Олимпиец"

Президентът и основен треньор на волейболния клуб "Олимпиец" (Плевен) Стефка Великова и двама състезатели са загиналите при тежката катастрофа на пътя за Ловеч, където е трябвало да се играе мач с местния "Осъм" от А НВГ. Още един волейболист на плевенския клуб е в закаран в болница в тежко състояние, съобщават на страницата Плевен сега във Facebook.

Сигналът за инцидента е получен в 15:45 часа. По първоначална информация на мокра настилка са се ударили два автомобила с плевенска регистрация. Образувано е досъдебно производство и предстои изясняване на причините за инцидента.

Стефка Великова е сред най-активните спортни деятели на Плевен. В началото на 2023 г. тя успя да възроди мъжкия волейбол в града след повече от 40 години прекъсване. Нейната амбиция била да възроди волейбола в Плевен и категорично е вярвала, че има възможност градът да си възвърне старата спортна слава.

Добре позната е и сред баскетболната общественост, тъй като е майка на бившия национал и настоящ капитан на Левски Асен Великов и съпруга на един от най-успешните български треньори Дарин Великов.

Трагичната новина потвърдиха близки на Великова. Стотици хора от Плевен изразиха своите съболезнования в социалните мрежи за загубата на треньорката и още двама състезатели.

Великова е известна в Плевен с доброто си сърце и множеството благотворителни кампании, които е организирала, за да помага на нуждаещи се.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK