Плащаме за паркинг в нови 20 улици

снимки: infomreja.bg и Общински съвет - Благоевград

С 20 нови улици от широкия център на Благоевград се разширява синята зона, решиха на днешната сесия общинските съветници.

Близо четири часа продължиха дебатите, като се чуха предложения дори да отпадне изобщо синята зона, вместо да се увеличат улиците с платено паркиране.

Голяма част от местните парламентаристи обаче се обединиха около идеята, че синята зона е необходимо зло и в момента само така може да се реши проблемът с паркирането и трафика в централна градска част.

Кметът Атанас Камбитов обясни, че повечето от новите улици са включени по предложение на живеещите там, които в момента са затруднени да ползват собствените си гаражи, затруднен е и достъпът до домовете им.

Съветниците от БСП поискаха управителят на дружеството „Паркинги и гаражи” Васил  Атанасов да изготви в рамките на 3 месеца и да представи пред Общинския съвет анализ за ползите и вредите от синята зона, да се направят предложения за диференцирано заплащане, както и да се обособят безплатни паркинги. Предложението им обаче не бе прието.

Отхвърлено бе и искането на живеещите в началото на алеята за парк „Бачиново” паркингът в района да бъде включен в синята зона.

Не бе прието и предложението на съветника Андон Тодоров да се въведе цена от 50 стотинки за час платен паркинг за новите улици, включени в зоната.

В крайна сметка с 19 гласа „за” и 14 „против” новото разширение на синята зона в Благоевград вече е факт. 

 

КОМЕНТАРИ

Болха20:35 - 31.10.2012
Та кои са новите улици?
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//