Питаме ДФ „Земеделие” само писмено

снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

Държавен фонд “Земеделие” ще приема проекти по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделските и горски продукти” до 16-и септември. Бюджетът е около 70 милиона евро. В петък, 19-и август пък, изтича срокът за прием на предложения по мярката „Модернизиране на земеделските стопанства”. Финансирането тук е на стойност приблизително 50 милиона евро. И двете мерки са по оперативната програма „Развитие на селските райони”. Потърсихме информация, какви точно са условията за финансиране от директора на Областната дирекция на фонда, Крум Милев.

Оказа се, че процедурата за комуникация между държавен фонд „Земеделие” и медиите е сложна. Държавната институция изисква запитванията от журналисти да бъдат предоставени в писмен вид в нейния пресцентър. В рамките на 3-4 дни, вероятно ще се получи разрешение за интервю, обясни г-н Крум Милев механизма, по кайто се работи от ПиАр-ите на фонда. Вероятно, но не със сигурност, защото в пресцентъра преценяват дали изобщо е удачно да се коментират подадените въпроси.

Аритметиката на сроковете показва, че ИНФОМРЕЖА би могла да информира за конкретните възможности, които мярката „Модернизиране на земеделските стопанства” предлага, буквално в последния момент. Вероятно скоростта, с която частните лица биха могли да бъдат информирани по други въпроси от компетенциите на Държавен фонд „Земеделие”, не е по-различна.

От интернет-страницата на фонд „Земеделие” става ясно, че „през 2011 г. във фонда са постъпили 223 заявления по Мярка 121”. Цифрата е за цялата страна, средно по 8 в област. Дали това е брой, съответен на десетките милиони годишен бюджет за мярката, вероятно ще разберем, ако от фонда преценят, че въпросът си струва да бъде коментиран.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK