Писателят Дядо Пънч се срещна с малки и пораснали деца в Кюстендил

Снимки: ОДК - Кюстендил

Писателят Панчо Панчев – Дядо Пънч се срещна с малки и пораснали деца в голямата зала на Народно читалище „Братство 1869“ в Кюстендил.

Организатори на срещата са Регионален инспекторат по образованието - Кюстендил, Обединен детски комплекс, със съдействието на детски отдел на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ и Народно читалище „Братство 1869“.

Проявата е своеобразна част от Националната седмица на четенето, инициирана от Министерството на образованието и науката.

На срещата присъстваха над 200 ученици от 6 общински училища. Залата бе препълнена с деца, желаещи да се срещнат с писателя.

Театралната школа към ОДК, с ръководител актрисата Йорданка Попмилачкова, представи откъс от пиесата на Дядо Пънч - „Снежанка“.

Писателят представи пред малчуганите кратък рецитал от свои стихотворения и гатанки.

Отговорите на гатанките всички деца произнасяха заедно в хор, с което доказаха, че са умни и досетливи.

Писателят Панчо Панчев, популярен като Дядо Пънч, е един от най-атрактивните и обичани детски писатели.

Автор е на над 30 театрални и радиопиеси и сценарии, поставяни от театрите във всички български градове, а също и в Русия, Германия, Полша, Чехия, Белгия, САЩ, Румъния, Монголия, Сърбия, Унгария, Финландия, Норвегия и Кипър.

Освен като драматург е известен и като писател, като особено голям дял в творчеството му заема посветеното на децата.

Автор е на десетки книжки с приказки, стихотворения, стихотворни гатанки, телевизионни приспивалки и дори на един забавен роман-приказка.

Носител е на множество престижни литературни награди.

Най-важната награда за Дядо Пънч е оценката на малките читатели и зрители. Той е чест гост в училища, детски градини и читалища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK