Пирин започна ударно

снимка: infomreja.bg, архив

Първенецът в редовния сезон на Суперлигата Пирин Балканстрой (Разлог) тръгна убедително в полуфиналната серия срещу шампиона ЦСКА (София) и спечели първата среща между двата тима с 3:0 (25:20, 25:22, 25:20).

Трудните четвъртфинални двубои на Пирин срещу Славия и драматичните успехи с по 3:2 сякаш попречиха на домакините да тръгнат по уверено в срещата и ЦСКА съумя да поведе с добър аванс при 6:3. Резултатът трябваше да набъбне дори до 7:3, но реферите не видяха докосване до антената при атака на тима от Разлог и отсъдиха точка в тяхна полза. Все пак Червените дръпнаха с четири точки при 10:6.

Равенството обаче дойде още при 10:10. Пирин излезе за първи път напред в резултата при 13:12 и постепенно увеличи преднината си до пет точки при 19:14. ЦСКА направи опит да се върне в гейма до съумя да намали само до 19:21 и тогава прекъсване за Мирослав Живков помогна на домакините да запишат нова точка в актива си. На полето в край на гейма за ЦСКА се появи Иван Крачев на мястото на Джейсън Холдейн.

Младият диагонал на столичани остана на полето и във втората част, но му бяха необходими няколко нулеви нападения, за да почне да носи точки на отбора си. Преди това да се случи обаче светлинното табло вече показваше 6:2 за Пирин. Домакините поведоха с 8:3 и 14:9. Тук обаче на сервиз за ЦСКА застана Евгени Иванов и Армейците изравниха още при 14:14. Момчетата на Сашо Попов дори поведоха с 19:17, но домакините съумяха да изравнят при 20:20 и с две поредни точки си осигуриха сравнително спокойни последни минути.

В третия гейм Пирин диктуваше темпото още от самото начало, а центърът на домакините Светослав Гоцев постигна забележителните 100% в нападение при 9 атаки. ЦСКА не намери сили да се противопостави на съперника си като единствено в средата на гейма Червените върнаха четири поредни точки от изоставането си благодарение отново на добра серия от сервиз на Евгени Иванов. Пушката изстреля общо пет аса в двубоя. Преднината на Пирин обаче дори в този момент бе две точки при 17:15 и те съумяха да превъртят Иванов от началния удар.

Най-резултатен в срещата бе Ивайло Стефанов с 18 точки, докато за Пирин над всички бе Благовест Катранджиев с 14.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK