Пирин загуби второ гостуване

Снимки: ОФК "Пирин"

Пирин загуби за втори пореден път с минималното 0:1, вън от Благоевград. В среща от петия кръг на Първа професионална лига рлетата паднаха от Берое в Стара Загора. Голмайстор стана японецът Кохей Като, който вкара първия си гол с екипа на заралии. 

Отборът на Пирин прие играта в половината и разчиташе на контраатаки, до които рядко се стигаше. Берое, от своя страна, владееше повече топката, като възпитаниците на треньора Александър Димитров разиграха продължително с много докосвания, но в играта им липсваха агресивност и идеи. 

Единственото по-интересно положение за цялото първо полувреме бе в полза на гостите от Благоевград. В 32-ата минута Димитър Благов пое топката в половината на Берое, спечели няколко метра и стигна до дъгата на наказателното поле. От там той отправи мощен удар, но топката мина над вратата, пазена от Благой Макенджиев. 

Като цяло „орлетата” играха затворено, но по-правилно от своя съперник. Те така и не оставиха свободни пространства за нападателите, които така и не успяха да намерят верния път към вратата на Красимир Костов. 

Второто полувреме започна ударно за заралии. Домакините се впуснаха в атака веднага след подновяването на играта и това даде резултат. В 47-ата минута Алекс Колев получи в наказателното поле и веднага намери Кохей Като. Японецът се освободи и отправи силен удар, с който не остави никакви шансове на Краси Костов.

При това положение Алешандре Ханс бе много неубедителен, като изпусна да заеме позиция навреме и да покрие Колев. Това бе дебютен гол за Като.
До края на двубоя Берое не изпусна инициативата. На терена имаше сякаш един отбор – този на домакините. Те владееха чувствително повече топката и не спираха да атакуват, докато Пирин така и не успя да затрудни и застраши Макенджиев. 

Пирин: Красимир Костов, Кристиан Кощърна (46- Орлин Старокин), Стилиян Николов (79- Венцислав Бенгюзов), Румен Сандев, Алешандре Ханс, Александър Башлиев, Антон Костадинов, Тодор Траянов , Димитър Благов, Станислав Костов (70- Даниел Младенов), Тони Тасев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK