„Пирин SS” с декларация в подкрепа на арестувания Николай Йовев

Николай Йовев, снимки:infomreja.bg

Членовете на фен клуба „Пирин SS” излязоха с официална декларация в защита на арестувания за врзива в Сандански Николай Йовев от село Микрево.

„Нашият приятел от футболните трибуни, е един от най-дейните националисти в Пиринско. Имаме подозрения, че той ще бъде обвинен и за други неразрешени случаи на полицията. Освен че е фен на националния ни отбор, той винаги има активна гражданска позиция и е непримирим към несправедливостите в системата”, пише в писмото.

Според председателя на клуба Костадин Капчин, арестуваният младеж е опозиция на ГЕРБ. „Задържането му е поредно доказателство, че неудобните активни граждани с позиция, първи биват набеждавани и обвинявани, защото пречат”, се казва в декларацията.

„Да имаш татуировки и бръсната глава не означава, че си престъпник. Николай е възпитан да изказва явно мнението и позицията си, да бъде силен българин. Нека не се крием повече, нека покажем на онези "горе", че тези българи не са единици. Да си патриот не е престъпление! Свобода за нашите момчета!”, призовават чрез декларацита си футболните фенове от Благоевград.

На името на бащата на задържания - Добрин Михайлов Йовев, е разкрита банкова сметка: Пр/сметка 02/0000000008634450 IBAN BG43STSA93000008634450, BIC STSABGSF БАНКА ДСК. Чрез нея близки и приятели на Николай ще събират средства в помощ на семейството му за покриване на разходите за адвокат.

От „Пирин SS” заявиха, че ще се присъединят към протестната акция на ГС "Сила" в защита на Николай Йовев. Утре, когато се очаква да се гледат мерките на четиримата задържани за бомбения атентат в Сандански, протестиращите ще излязат пред сградата на съда в Благоевград в знак на несъгласие с несправедливия арест на младежите.

 

КОМЕНТАРИ

човека с бухалката19:39 - 02.07.2012
Ники,с теб сме !
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK