Пирин спечели сладка победа

Снимки: ОФК "Пирин"

Пирин Благоевград се наложи с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от шестия кръг на Първа професионална футболна лига. Така домакините записаха първи успех над съперника от май 2000 година. 

"Зелените" откриха резултата още в шестата минута. Станислав Костов нахлу в дясно в наказателното поле и от аут линията върна по тревата към границата на малкото наказателно поле. Вратарят Георги Георгиев пресече, но не успя да улови и топката отскочи към Румен Сандев, който веднага подаде към непокрития Даниел Младенов и той отблизо стреля в мрежата.

Ботев изравни в 31-ата минута от дузпа след нарушение в наказателното поле на вратаря Георги Аргилашки срещу Крум Стоянов. В самия край на полувремето Тони Тасев отправи силен удар по диагонала от десния ъгъл на пеналтерията, но Георги Георгиев с плонж отклони топката в напречната греда.

Благоевградчани стигнаха до успеха в 70-ата минута. Антон Костадинов центрира от фаул и след кратко разбъркване пред вратата на гостите капитанът Александър Башлиев отблизо прати топката в мрежата за 2:1.

Така двата отбора събраха по 7 точки, но Пирин е осми, а Ботев е девети.

Това е трети пореден мач пред собствена публика, в който орлетата нямат загуба. Благоевградчани надиграха Локо ГО и Ботев и направиха равен с ЦСКА.

Сега за Пирин предстои гостуване на Левски, а след това домакинство на Монтана. Между двата мача от Първа лига Пирин гостува на Спартак Плевен в турнира за купата на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK