Пирин ще изиграе последната си контрола в събота

Снимка: ОФК "Пирин", архив

ОФК "Пирин" ще изиграе последната си контролна среща в събота, когато орлетата срещат македонския Саса Каменица в Благоевград. Това ще бъде шестата контрола за зелените преди подновяването на шампионата. Двубоят е с начален час 14:30 на ст. "Христо Ботев". Това ще бъде и своеобразно представяне на състава за втората част от шампионата на Втора лига.

Това е поредната контрола с македонския отбор, с който благоевградчани са в отлични отношения, благодарение на игралия за пиринци в близкото минало нападател Зоран Златковски. За лятната подготовка, ОФК "Пирин" дори обмисля съвместен лагер в близкия македонски град Пехчево, където има новопостроена отлична футболна база.

До момента пиринци изиграха пет контроли, от които загубиха две – съответно от Царско Село и Лудогорец Б, направиха един равен със Сливнишки герой и постигнаха 2 победи - срещу U19 на Септември София и Вихрен Сандански. В мачовете до момента бяха ползвани 28 състезатели, като основната група от футболисти за през сезона ще бъде от 22-ма.

Група от 25 състезатели тренират в момента с "Пирин", като към тях в последните два дни се присъедини националът и бивш състезател на ЦСКА-София Станислав Манолев, който прекрати договора си със столичани. Манолев поддържа форма със зелените, като участва активно в тренировъчния процес, чакайки оферта от чуждестранен клуб. Димитър Благов и Антон Костадинов тренират на облекчен режим, поради леки болки.

В първата среща от първенството на Втора лига за 2019-а година орлетата ще играя с Поморие на градския стадион в гр. Несебър. Пиринци ще пътуват за стария приморски град в петък - 22.02, където ще проведат едно тренировъчно занимание, ден преди важния мач.

В понеделник ОФК "Пирин" ще картотекира всички нови състезатели, като окончателният им брой е осем. Това са подписалите договори Хуан Пабло, Мирослав Пушкаров, Любомир Гуцев, Кирил Мутавджийски и Ахмед Адемов, преотстъпените от Дунав Русе – Крис Кюсис и Филип Димитров, както и Виктор Янев, който засега ще бъде картотекиран като аматьор.

Не е изключено през следващата седмица към ОФК "Пирин" да се присъедини още един състезател под наем, но неговото име за сега остава в тайна, поради неяснота около неговото съгласие. С първия отбор ще продължат да тренират и юношите от набор 2000 г. – Денис Ангелов, Ивайло Михайлов, Любомир Цолев и Виктор Ергин.

От отбора бе освободен Марио Топузов, който не успя да се наложи в първия състав и от треньорския щаб решиха да му предоставят възможност за редовно участие в мачове в друг отбор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk