Пирин, Септември и Банско дадоха старт на новия сезон

Снимка: ОФК "Пирин"

ОФК "Пирин Благоевград" започна зимната си подготовка за сезон 2018 -19 днес на стадион "Христо Ботев".

Старши треньорът Петър Златинов изведе 26 състезатели от съблекалнята, като почти половината от имената в състава са нови. 

Отец Бербатов отслужи молебен за здраве и успехи на отбора, като сред присъстващите бяха и близо петдесетина привърженици на зелено-белите.

Сигурни нови попълнения за орлетата към момента са централните защитници Любомир Гуцев и Мирослав Пушкаров. В състава са още Давид Стоянов и Йоан Маринов, с които предстоят преговори.

На проби са всички останали, сред които са юношата на клуба Кирил Мутавджиски, Виктор Янев, Иван Аврамов, Михаил Михаилов, Теодор Ганчев, Николай Петков.

С първия отбор ще тренират юношите Виктор Ергин, Ивайло Михайлов, Денис Ангелов и Любомир Цолев. 

Цялата подготовка на "Пирин" ще се проведе в Благоевград, като старши треньорът на Зелените изрази надежда времето да се затопли по-бързо, за да може състезателите да се готвят на естествен терен.

Първата контрола за "Пирин" е на 26.01. с "Царско село" в Благоевград, с начален час на двубоя 14:00.

Селекционерът на "Септември Симитли" Спас Стоименов също събра 26-има за пролетния дял на първенството. И започна подготовка. Преди първа тренировка и първа обиколна на заснежения стадион, свещеник отслужи водосвет.

При момчетата за първа тренировка бе и общинският кмет Апостол Апостолов.

Ръководството постави и новата цел на футболистите: второто място за "Септември" (Симитли) в класирането.

26-те днес бяха по екипи на стадиона, подготовката за пролетния дял на Югозападната трета лига отборът на "Септември" (Симитли) започва с 6 нови попълнения.

Новите момчета, които ще дадат допълнителна сила на отбора са ясни отдавна. В отбора днес пристигнаха защитникът Евгени Тунтев, Владимир Каптиев, Борислав Хазуров се завърна от "Вихрен" (Сандански), Иван Иванов от "Хебър" (Пазарджик). Другите двама нови са защитникът от "Перун" (Кресна) Кузман Драчев и нападателят от "Марек" (Дупница) Иван Иванов.

Евгений Карадаков днес също започна подготовка с отбора, като ще поддържа форма с футболистите на Стоименов по време на лагера, който ще се проведе на базата в Симитли. Юношата на "Септември" Алекс Тодоров, който е вратар също ще се подготвя с мъжкия отбор на клуба. 

„Ще започнем с тренировки веднъж дневно, като следващите седмици започваме да тренираме по два пъти“, коментира старши треньорът Спас Стоименов. 

Футболистите на ФК „Банско” стартираха подготовка за пролетния полусезон, по традиция с водосвет за здраве и успех.

"Пожелах им ги и аз. Но тъй като успехът не е просто късмет, поговорих с момчетата и техните треньори за плана за работа и целите през предстоящия футболен полусезон. Имат моята и на всички верни фенове пълна подкрепа, а ние очакваме от тях да попаднат в топ 3 на Югозападната лига", написа в личния си профил кметът Георги Икономов.

 

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Симитли

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK