Пирин победи и във втората си контрола

снимка: ОФК "Пирин", архив

Футболистите на ОФК Пирин победиха Ботев Пo във втората си контрола играна на стадиона в Ракитово с минималното 1:0. Орлетата се наложиха с попадение на Мартин Тошев в 48-та минута.

Пиринци започнаха мача по-добре и още в 5-та минута Златинов изскочи под ъгъл към вратата на пловдивчани, но стреля над гредата. В 12-мин. канарчетата отговориха с удар на Колев, но и той прати топката над вратата. В 17-та минута отбраната на Ботев сътвори грешка, от която не можа да се възползва успешно Златинов, който границата на пеналтерията стреля в аут.

В 21-та минута Костов направи грешка, като подари топката на нападател в жълто, но се реабилитира спасявайки гола. Благой Наков се опита да прехвърли стража на Ботев малко по-късно, но не намери очертанията. Последното положение в първата част отново бе за Пирин, като Златинов стреля с левия крак високо от около 20 м.

Второто полувреме започна с бърз гол за орлетата, като Тошев се възползва от неразбирателство в отбраната жълтите, излъга вратаря и отбеляза единственото попадение в срещата. В 37-та минута пловдивчани стигнаха до пряксвободен удар, а Колев натресе гредата зад Бахтарлиев. В 43-та бе и най-чистото положение за тях, но отново стража на Пирин бе на висота и спаси.

Следващата контрола за пиринци е в събота, когато в 11:00 благоевградчани срещат другия пловдивски отбор от А група- Локомотив.

Състав на Пирин:
Костов, Виячки, Николов, Башлиев, Попев, Костадинов, Туджаров, Наков, Коцев, Карапетров, Златинов, Бахтарлиев, Виячки(Дюлгеров) Сандев, Дяков, Башлиев, Бенгюзов, Траянов, Хадживаов, Благов, Тасев и Тошев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//