Пирин изпусна Берое

снимка: beroe.eu

Пирин ГД пропусна да победи Берое в контрола, играна в Смолян. Стефан Велев откри резултата в 31-ата минута, а само три минути по-късно Виктор Шишков се разписа отблизо за 1:1. В 52-ата минута Теодор Скорчев спаси дузпа, изпълнена от Борислав Хазуров.

Половин час преди първия съдийски сигнал над Смолян се изсипа кратък дъжд. В 7-ата минута Веселин Пенев центрира от ляво, но Арчи Фатаки остана под топката и не успя да нанесе удар с глава. Четири минути по-късно последва центриране към Виктор Шишков, но Димитър Везалов се справи със ситуацията и изби топката преди тя да стигне до нападателя на Пирин.

Минута след това Никола Николов пробва удар от 24 метра, но топката премина встрани от вратата. Малко по-късно центриране към Виктор Шишков в наказателното поле, който стреля от много малък ъгъл, но топката срещна страничната греда.

В 15-ата минута Арчи Фатаки се освобождава от двама и стреля от 12-13 метра леко встрани от вратата, но Абдиков успя да избие.

Секунди по-късно отново Арчи Фатаки тормози защитата на новакът в "А" група. Таранът стреля, но защитник на Пирин успя да блокира и да изчисти в корнер. Тодор Христов центрира от ляво, но Абдиков боксира добре пред погледа на Димитър Везалов, който се е включил в атаката.

В 22-ата минута Виктор Шишков надбяга Димитър Везалов и стреля към вратата на Кирил Акалски, но стражът успя да закача леко топката и тя срещна страничната греда за втори път в срещата. В 31-ата минута Тодор Христов намери добре Стефан Велев и националът с плътен удар от 18 метра откри резултата.

Само три минути по-късно Пирин изравни резултата. Атанас Дреновички получи извеждащо подаване от дълбочина, надбяга Димитър Везалов и центрира остро от пеналта за Виктор Шишков, който от 7-8 метра насочи топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:1.

В 37-ата минута Арчи Фатаки показа завидни технически неща. Паднал на терена, той успя да се изправи, да финтира двама и да намери добре Тодор Христов, който стреля добре към долния десен ъгъл на вратата, но защитник успя да се намеси и да отклони топката в тъч.

На почивката Ивко Ганчев извърши осем премени, а Яков Папарков излезе с изцяло нова единайсеторка. Това оказа влияние на играта и втората част бе значително по-слаба.

В 51-ата минута главният съдия Владимир Овчаров отсъди дузпа в полза на Пирин за нарушение на Георги Павлов срещу Рангел Абушев. Борислав Хазуров стреля от бялата точка в долния ляв ъгъл на вратата, но Скорчев е безгрешен и лови.

В 73-ата минута опит за атака на Пирин. Рангел Абушев пробва да намери Хазуров, но топката попадна в бранителите на Берое.

Девет минути преди изтичането на редовното време Елиаш засече топката с глава от 17-18 метра. Топката направи парабола към горния десен ъгъл на вратата на Пирин, но стражът се намеси и изби.

Днес Пирин ГД играе контрола с Пирин Разлог от 18.00 часа на стадиона в Белица.

Пирин (Гоце Делчев): 1. Абди Абдиков (46' - 12. Ангел Юсев), 13. Димитър Пиргов (46' - 23. Илиян Марчев), 5. Любомир Гуцев (46' - 3. Иван Стоянов), 14. Георги Самокишев (46' - 5. Зафир Катунчев), 4. Атанас Дреновички (46' - 22. Антон Киров), 18. Румен Лапантов (46' - 7. Аян Садъков (70' - 17. Стоян Марудов)), 21. Васил Панайотов (46' - 16. Свилен Щерев), 17. Никола Николов (46' - 2. Рангел Абушев), 8. Петър Лазаров (к) (46' - 19. Григор Георгиев), 10. Веселин Марчев (46' - 20. Теодор Стефанов), 11. Виктор Шишков (46' - 9. Борислав Хазуров); старши-треньор: Яков Папарков

 

КОМЕНТАРИ

тит13:12 - 11.07.2012
А така, само Пирин. Вижда се че Яков е супер треньор и ще разчита на млад и обигран състав, а не на знайни и незнайни играчи идващи с препоръки от рода - играл е във втория отбор на Виктория, в юношешки национал от Тонго-Бонго и т.н. Това е правилния път за БГ футбола - млади играчи, които трябва да се мотивират и да им се даде път за изява. На тая криза, терена трябва да изорат направо. Дано проекта "Пирин ГД в А група" се окаже успешен и други отбори да ни последват. Това е спасението и единствен изход за БГ футбола.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK