Георги Дерменджиев: Лудогорец трябва да е търпелив, за да вземе нещо в Търнава

Снимка: ПФК Лудогорец

Лудогорец гостува на Спартак в Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза в турнира Лига на конференциите

"Очаквам домакините да играят спокойно, защото нямат шанс за прогрес. Искам моите фуболисти също да не са толкова напрегнати. Трябва да сме много търпеливи", допълни наставникът.

Отборът на Лудогорец гостува на Спартак в Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза в турнира Лига на конференциите. Двубоят е днес, 30 ноември, от 22:00 часа българско време. Двубоят ще бъде предаван пряко по Българското национално радио.

В първия мач между Лудогорец и словашкия тим българският шампион записа категоричен успех с 4:0 в Разград. Победата бе изкована през втората част, когато паднаха и четирите гола във вратата на словаците, а с основна заслуга тогава бе Якуб Пьотровски, който реализира две от попаденията. „Орлите"  са трети в група Н с актив от шест точки, след като постигнаха и престижна домакинска победа над Фенербахче с 2:0 у дома. Родният представител отстъпи на турския гранд в Истанбул и бе унизен от Нордшеланд с 1:7 в Дания в останалите си две срещи дотук.

"След мача с Фенербахче отново се появи шанс да излезем от груповата фаза. Ще се опитаме да постигнем тази цел, нямаме напрежение и настроението е добро в отбора. Мачът със Славия вече е в миналото", заяви Дерменджиев снощи на пресконференцията преди срещата в Търнава.

Скандинавците са с точка повече от българския тим на втората позиция, докато лидерът Фенербахче е с девет пункта. Утре, отново от 22:00 часа б.в., „фенерите“ ще гостуват в Дания. Лудогорец може да вземе предимство в битката с Нордшеланд за второто място при успех в Търнава, като шансовете за Дерменджиев и компания на практика ще се изпарят при поражение от Спартак и загуба на Фенербахче.

Разградчани посрещат Нордшеланд на 14 декември в последния си двубой във всички турнири за календарната 2023 година. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//