Пирин Балканстрой продължава да пише история

снимка: infomreja.bg, архив

Пирин Балканстрой (Разлог) стигна до финал в плейофите на родното първенство по волейбол, след като отстраниха шампиона ЦСКА. Лидерът от редовния сезон стигна до 3:0 гейма (25:20, 25:19, 23:25, 25:15) над армейците за час и половина в Разлог. Така с 2:1 победи в 1/2-финалния плейоф тимът на Мирослав Живков отстрани този на Александър Попов. 

Срещата в Разлог, повторение на миналогодишния финал, може да се приеме и като последен мач в състезателната кариера на Евгени Иванов – Пушката. Двубоят може би бе и бенефисът на червения капитан Николай Иванов.

За втора поредна година пък Пирин ще бъде на финал, който миналата година загуби именно от ЦСКА. В първата част домакините бяха стабилни и взеха частта на 20 точки, можеха да затворят втората на 17, но го направиха на 19. За армейците в игра отново влезе вторият разпределител Георги Сеганов, който замени Ники Иванов в средата на втората част.

Стоян Самунев пък след дълга пауза също бе на полето от средата на втория гейм. Най-завързан и равностоен бе третият гейм, когато ЦСКА успя да стопи пасива си, да обърне резултата в своя полза. След 20:22 Пирин изравни за 22:22 и 23:23, но опитът на Пушката и Ивайло Стефанов оставиха ЦСКА в мача, като шампионите взеха гейма с 25:23.

Усещайки близостта до финала за титлата, волейболистите на Пирин влязоха убедително в четвъртия гейм, повеждайки на "червените" с 5:1, 8:2, 11:5, 13:7 и 16:7 точки. Съставът от Разлог за втора поредна година намери място на финала в Суперлигата, след като взе частта с 25: 15 и победа с 3:1 гейма.

Най-резултатни за Пирин бяха националите Светослав Гоцев и Костадин Гаджанов с по 19 точки. За червените пък Евгени Иванов завърши със 16 точки, Ивайло Стефанов и Велизар Кьосев се отчетоха с по 14.

Пирин Балканстрой ще има домакинско предимство и във финала, където отново се играе до две победи от три мача. Първата среща е на 12 април от 17:30 часа сигурно в Разлог. Другите две дати от финала са 17 и евентуално на 19 април.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//