Пилотите, спасили стотици пътници при инцидент в Русия, се оказаха новаци в професията

Снимка: бТВ

Дамир Юсупов и Георги Мурзин ще бъдат наградени с ордени

Пилотите, които спасиха стотици пътници при инцидент в Русия, се оказаха новаци в професията. В четвъртък двамата пилоти успяха да приземят пътнически самолет с 233-ма души на борда в царевична нива.

Кремъл обяви, че двамата ще бъдат наградени с ордени, а те се оказаха млади и сравнително неопитни. Командирът на екипажа Дамир Юсупов станал пилот на 35-годишна възраст, след като първоначално не го приели в авиационното училище и завършил за юрист.

Помощникът му Георги Мурзин е едва на 23 години и има необходимите документи да лети само от година. И двамата са от Урал и са били съученици в една и съща авиационна школа.

„Двигателите започнаха да работят неравномерно. Първо левият двигател, после десният. Оборотите започнаха да падат, самолетът стана тежък. Нямахме мощност да продължим или дори да поддържаме незначителната височина, на която бяхме. Първо решихме да се върнем на летището, но видяхме че няма да стане и решихме да се приземим в полето пред нас. Веднъж на 6 месеца минаваме обучение на тренажор за такива ситуации, така че бяхме готови психологически и професионално да го направим”, каза командирът на екипажа Дамир Юсупов./ Нова ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK