Пиесата "Оскар" от Станислава Ризова благотворително тази вечер на кюстендилска сцена

Благотворителната пиеса "Оскар" от кюстендилката Станислава Ризова - студент в първи курс НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" - специалност "Драматургия" в класа на проф. Станислав Семерджиев, ще бъде поставена тази вечер от 19.00 ч. в Драматичен театър - Кюстендил.

В ролите зрителите ще видят Денислав Георгиев, Анастасия Мелникова, Мартин Георгиев, Ивайло Зикатанов, Ясен Иванчев, Антония Иванова и Кирил Десподов със специалното участие на студио "Дебют".

Сценографията е дело на художника Евгени Серафимов, хореографията - на Стела Здравкова. "Спектакълът е направен с много труд, жертви и любов. Повечето от участниците са студенти и пътуваха всяка седмица за репетиции в родния си град. Идеята беше подкрепена и от много студенти в НАТФИЗ "Кръсто Сарафов", които също съдействаха активно за реализацията на това представлениие", коментираха от екипа.

Финансирането за декори, костюми, реквизит, осветление, озвучаване и всички останали разходи е с подкрепата на "БУЛИНС" АД гр.София.

"Трупата" е създадена през учебната 2012/2013 г. по проект "Успех" в Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" - Кюстендил. През годините на сцената на Общински драматичен театър - Кюстендил са поставени "Криворазбраната цивилизация", "Много шум за нищо", "Принцеса Кагуя", "Принцът","Да те нямаше теб".

"Трупата" става републикански вицешампион на Националния ученически театрален фестивал "Климент Михайлов" - Русе през 2014/2015 учебна година. Въпреки че повечето участници във формацията са завършили и напуснали училище, "Трупата" продължава да съществува, като в нея се включват нови и нови млади хора от Кюстендил.

Всички представления до момента са благотворителни. Тази година средствата ще отидат за Детско отделение на кюстендилската болница, като една част ще бъдат дарени на младия и талантлив художник Александър Ангелов, който прекара двата последни месеца в реанимация. За нормалното му лечение в домашни условия е необходимо закупуването на апарат за дишане в рамките на около 400 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK