Пианистите на Анита Богданова от ЦЛТРДБ-Благоевград обраха наградите на международен конкурс в Перник

Снимка: Infomreja.bg

С блестящо представяне и пет медала се завърнаха малките пианисти от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград от участието си в ХІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който се проведе от 28-и до 30-и април в Двореца на културата в Перник. 

Възпитаниците от школата по пиано на Анита Богданова впечатлиха журито и публиката със своите изпълнения. За успешното си представяне те спечелиха медали и награди в почти всички възрастови групи.

Във втора възрастова група - 9-11 години, Теодора Георгиева завоюва сребърен медал, а Дан Христов получи грамота за отлично представяне. В трета група - 12-14 години, Каролина Миткова взе сребърен медал, а Богдан Митков - бронзов.

В четвърта възрастова група - 15-17 години, Анастасия Трайкова бе класирана на трето място с бронзов медал, а камерно дуо /цигулка и пиано/ в изпълнение на Елица Михалкова и Теодора Георгиева, се поздрави със златен медал.

На престижния международен фестивал в Перник, който се провежда за 12-а поредна година, Анита Богданова бе единственият преподавател с най-много свои възпитаници, като почти всички спечелиха награди.

 

Снимка: Infomreja.bg
Анита Богданова с Богдан Митков и Каролина Миткова, снимка: Infomreja.bg
Журито на конкурса, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK