Петър Пиронков с изложба живопис в храма на Майстора

Снимка: Личен архив

Творецът с над 45 самостоятелни изложби

Изложба живопис на Петър Пиронков се открива в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ на 17 октомври 2019 г. от 17.30 ч.

„Цял живот живея и творя, отдавам се на изкуството, защото то предимно се живее“ – споделя художникът, който чрез творбите си обръща логиката, за да провокира новото, независимо дали то ще бъде понятно или не. Във всяка от картините му има по едно духовно откритие, което не се е повторило преди това.

„Това е изкуството – да предизвикаш този, който наблюдава, да усети, да произведе духовна енергия“ – допълва авторът.

Петър Пиронков е роден през 1977 г. в София. Завършва Художествената гимназия „Илия Петров“ в родния си град. Дипломира се в Академията за изящни изкуства в Рим, специалност „Живопис“ в класа на проф. Сандро Троти, през 2003 г.

Петър Пиронков работи в областта на камерната и монументална фигуративна живопис. От 1996 г. насам участва в общи изложби и пленери в България и чужбина.

Творецът има над 45 самостоятелни изложби. Носител е на първа награда за живопис „Перикле Фацини“ (1999 г.) и „Златно перо“ (2011 г.).

Негови творби са притежание на галерии и частни колекционери в Италия, Франция, Белгия, Гърция, Великобритания, Германия, Холандия, Австрия, Русия, Китай, САЩ, Венецуела, Мексико, Швейцария и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK