Петър Паунов: Посятото с непослушание миналата седмица, се бере като плодове в момента

Снимка: Infomreja.bg

Миряните да си останат по домовете, само в крайна нужда да посещават храмовете

Намираме се в едни от най-тежките дни през годината. Вчера отбелязахме велика сряда – денят, в който е извършено предателството на Христос – Спасителят. На днешния ден почитаме вечерята с 12-те апостоли, на която са осветени тялото и кръста Христови за спасението на целия свят.

 Спасителят, който през утрешния ден ще се разпъне и за нашите грехове ще страда. Време е всеки от нас да разпъне в себе си егоизма, самолюбието и надменността, за да можем заедно със спасителя да погребем тези греховни черти на съвременния свят, с надеждата, че заедно с него ще доживеем спасението, възкресението и победа над греховността на съвременния свят.

Затова призовавам, моля Ви, нека да спазваме всички указания много стриктно. Виждаме какво се случва към днешна дата и в София и навсякъде, където не се спазват мерките. Всичко, което посяхме миналата седмица с непослушание, вече започваме да берем плодовете му с увеличаването на заразата, обяви на пресконференция кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

Той призова миряните да си останат вкъщи, само в изключително крайна нужда да се посещават храмовете.

И полиция, и общинска охрана ще следят за спазването на хигиенните изисквания, храмовете са почистени и дезинфекцирани. Плащеницата утре, когато бъде изнесена, ще е само за поклонение с вяра. Няма да се минава под нея и изобщо тези празнични дни не са време за суеверия, обяви още кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK