Петър Паунов: Нямаме нито един сигнал за корупция

Петър Паунов, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов ще поиска незабавно среща с представители на Института по пазарна икономика по повод разпространено изследване, което нарежда областта и общината на трето място по корупция в страната.

“Излишно е да казвам колко е тревожно като сигнал и колко е необяснимо като констатация, мисля, че сме една от общините, които е дала най-ясни признаци, че няма търпимост към подобно действие”, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той уточни, че става въпрос за изследване на бизнеса, но все още не е ясно на какъв принцип са избирани фирмите и дали касаят само община Кюстендил или и другите общини. “Наясно съм, че наследихме доста тежка ситуация още от времето на групировките, тук има изключителна чувствителност към тази проблематика. Предстои среща, за да разберем повече подробности”, коментира още Паунов.

Той припомни, че още на входа на общината има кутия за сигнали, освен това се правят ежегодно анкети. Нивото на доверие към общината от кюстендилци е над 70 %, сочат последните данни. До момента в общинската администрация няма постъпили сигнали за корупция.”Смятам, че сме водещи като администрация, която взема мерки срещу хора, които не си вършат работа. Има оценка, без да се посочват факти. Няма да си зарием главата в пясъка", категоричен беше градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK