Петър Паунов: Нека да не затваряме границите на разума

Снимка: Infomreja.bg

68 са поставените под карантина в община Кюстендил

Когато се касае до епидемия в областта на здравеопазването правомощията са на Националния кризисен щаб, а мерките, които се изпълняват са със заповед на министъра на здравеопазването. Кметовете са част от изпълнителите на тези мерки и ние се стремим стриктно да ги прилагаме. Към този момент препоръката на Националния кризисен щаб не е обективирана в заповедта на министъра на здравеопазването. Това позволява в момента, част от нашите съграждани да работят, въпреки че не предлагат стоки от първа необходимост, нито са аптеки, нито са дрогерии.

Предупредили сме всеки един от тях, че носи своята отговорност и сме убедени, че всеки един от тях ще я понесе. Единственото, което можем да кажем е, че нашето предложение и настояване е да се спазват препоръките на шефа на Националния кризисен щаб, ген Мутафчийски, а те са да работят само аптеки, дрогерии, бензиностанции, банкови институции и хранителни магазини.

Ще следим стриктно за спазване на тези препоръки, доколкото е в правомощията ни. Затваряме всички училищни дворове, детски площадки и паркове, обяви на пресконференция кметът на Община Кюстендил, Петър Паунов.

Той обяви още, че всеки ден се прибират десетки наши съграждани от различни дестинации, хора, които не проявяват симптоматиката на коронавирус, но те са носители на тази зараза. „Тези хора няма да бъдат изследвани, защото ще изкарат заболяването на крак, но ако са заразени с коронавирус могат да го предадат на десетки, ако не спазват препоръките. Това, което зависи от община Кюстендил и регионалния щаб, ние се стремим да го спазваме в цялата му прецизност и категоричност.

Ще намалим броят на курсовете на междуградския транспорт. Ще направим запитване до превозвачите, за да видим кои курсове в момента са полезни на нашите съграждани, останалите ще бъдат преустановени, обяви още Паунов.

68 човека към момента са поставени под карантина, като за пореден път не всеки от тях разбира отговорността си.

„За да не стоим месеци наред затворени, моля Ви, спазвайте карантината. Използвайте само дворовете на собствените си къщи, не излизайте на обществени места. Нека да не затваряме и границите на разума“, обяви още градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK