Петър Клечков напусна Академик

снимка: gong.bg, архив

Петър Клечков се раздели с БК Академик. След едни успешен сезон начело на студентите от ЮЗУ, селекционерът на кадетите реши да се върне в Ботевград.

Късно снощи се проведе заседание на новото ръководство на БК "Балкан". На него беше избран за старши треньор Петър Клечков, а помощници ще бъдат Лъчезар Диков и Георги Христов. Кондиционен треньор ще е Марин Яцински.

Досегашният състав се запазва, с основните играчи Любомир Лилов, Станимир Маринов и Емил Бинев. Новият треньорски щаб се надява на нови попълнения, като най-известните са Мартин Маринов, Йордан Бозов и синът на поп певицата Поли Паскова - Любен Пасков. Подготовката започва на 3-ти ептември.

Все още не е избран изпълнителен директор. Последният сезон начело на БК "Балкан" бе Михайл Михайлов, като преди това той бе започнат Николай Пеев, който замени именно Петър Клечков. Петър Клечков бе старши треньор на мъжкия отбор на Балкан.

Със "зелените" той постигна голям успех, спечелвайки бронзовите медали през сезона 2009/2010. Малко преди края на втория сезон той бе заменен на поста от Николай Пеев и продължи да води втория тим на Балкан, който участваше в А група.

На мястото на Клечков в Академик ще бъде назначен Николай Хаджийски, който бе негов помощник през последния сезон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK