Петра Влъхова спечели слалома от СК по ски алпийски дисциплини в Кранска гора

Снимка: БТА

Това е неин трети успех за сезона

Олимпийската шампионка Петра Влъхова от Словакия спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в словенския зимен център Кранска гора, съобщава БНР.

28-годишната Влъхова записа общо време от 1:47.62 минута. Тя беше първа след първия манш с 51.30 секунди и запази аванса си след стабилно второ спускане и време 56.32 секунди.

За словачката това е трети успех за сезона, 31-и в кариерата за Световната купа и 22-и в тази дисциплина.

На второ място с пасив от 72 стотни от секундата остана германката Лена Дюр. Първи подиум в кариерата си записа американката Ей Джей Хърт, която завърши трета на 87 стотни зад победителката. Тя беше най-бърза във втория манш.

Носителката на Световната купа от миналия сезон Микаела Шифрин (САЩ) отпадна по средата на първия манш, след като трябваше да се задоволи с деветото място в гигантския слалом в Кранска гора вчера.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Шифрин с 929 точки, следвана от Влъхова със 722 и италианката Федерика Бриньоне с 697 точки.

В дисциплината слалом отново начело е Шифрин с 430 точки пред Влъхова с 425 и германката Лена Дюр с 350 точки.

Вълхова и Шифрин спечелиха по три слалома този сезон и си разделиха последните осем челни места в дисциплината, откакто Дюр спечели в Чехия в края на януари 2023 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK