Петокласници от ОУ „Евлоги Георгиев“ – Дупница със свои прокети по математика под мотото „АЗ мога, НИЕ можем“

Снимка: РУО - Кюстендил

„АЗ мога, НИЕ можем“. С това мото петокласниците от ОУ „Евлоги Георгиев“ – Дупница подготвяха своите проекти по математика на тема „Приложение на десетичните дроби”.

С тази задача учителят им Румяна Маврова провокира интереса им към математиката, насочи вниманието им към нейната важност в нашето ежедневие и не на последно място – към умението за работа в екип.

Този положителен опит беше представен на методическа сбирка на учителите по математика от общините Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Рила, Кочериново и Бобошево на тема „Мотивация на учениците за самостоятелна работа чрез изготвяне на учебни проекти”, проведена на 23 март в ОУ „Евлоги Георгиев” - Дупница.

Отчитайки важността на двата елемента за постигане на високи резултати от учениците, старши експертът по математика в РУО Кюстендил – Боряна Богданова, насочи вниманието именно към тях – мотивация за учене и самоподготовка.

По време на открития урок учениците от V в клас показаха чрез разработените от тях презентации и постери своите математически знания, които всеки от нас може да използва в магазина, на бензиностанция, в градината - с и без калкулатор.

Демонстрираха умения за презентиране и работа в екип. Работата на учениците и техния учител предизвика възхищение и бе възнаградена с бурни аплодисменти.

Румяна Маврова представи пред колегите си стъпките, необходими да се изготви и реализира един проект, положителните и страни на проектната работа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//