Петков: Връщането на хартията е погром над демокрацията

Снимка: Infomreja.bg

Една огромна червена линия се отвори с тази хартиена бюлетина

Погром над демокрацията, поставящ огромна червена линия между депутатите и гражданите. Така определи решението на правната комисия, взето след продължило цяла нощ заседание, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Бившият премиер коментира темата в кулоарите на парламента след разиграла се любопитна случка в зала. След острата декларация на Адрей Гюров против връщането на хартията цялата партламентарна група на "Продължаваме промяната" напусна демонстративно. Минути след това Петков, очевидно неразбрал за случилото се, влезе в залата, предизвиквайки бурни реакции от страна на представителите на ГЕРБ и ДПС. "Ууу!" и "мафиот" бяха само част от подвикванията, на които Петков отговори с възмутени жестове.

"Забравих си картата", обясни защо е влязъл в залата съпредседателят на ПП. Впечатление обаче правеше факта, че той и охраната му от НСО по всяка вероятност бяха току-що влезли в сградата на парламента, по което можеше да се съди, че той и гардовете му бяха все още мокри заради изливащия се обилен ноемврийски дъжд над столицата.

"Знаете ли какво? Хартиената бюлетина е една от най-тежките загуби на демокрацията в момента. Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 хиляди хартиени бюлетини да са невалидни на последните местни избори, когато хартиената бюлетина донесе около 14% невалидни бюлетини. Това е пълен погром на демокрацията и нарушава изцяло възможността българите да имат доверие в изборния процес", остър бе Петков.

Попитан от News.bg дали хартията окончателно прикачва етикета "статукво" на бившите им, а и евентуални бъдещи партньори от БСП, той бе уклончив: "Една огромна червена линия се отвори с тази хартиена бюлетина. И тя не е между нас и другите парламетнарни групи. Тя е между българските граждани и политиците, които стоят в тази зала".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK