Всички ние сме потенциално носещи риск за корупцията в България за престъпления от особено големи размери, ние не сме органът на разследване, но е важно да се знае, че трябва да обръщаме внимание на прокуратурата. Това каза във встъпителните си думи премиерът Кирил Петков преди заседанието на Министерски съвет, идвайки веднага след разпита му в прокуратурата, където бе извикан за свидетел, за да представи списък с имена, съобщава news.bg.

Ние като общество, като изпълнителна власт, аз като министър-председател очаквам действия в рамките на закона, но с различни резултати, посочи още той. Нагледали сме се на общи коментари, на недовършени дела без осъдителни присъди - затова беше и днес разговорът ни с прокуратурата, добави Петков. И още веднъж подчерта, че очаква разговор, справедливост, да няма човек над закона, независимо кой е той.

По друга тема обяви намеренията си министър-председателят - пътят за Триград, който е в лошо състояние и жителите трудно имат достъп до града. На заседанието на Министерски съвет ще бъдат отпуснати средства за поправката му, стана ясно от думите на Кирил Петков. Друго по-специфично е, че ще се обсъди на оперативното заседание - МФ, МРРБ, МВР съдействаха за пътя в Триград.

В четвъртък на заседанието ще бъдат дадени средствата за построяването на пътя. По думите на Петков хубавата новина е, че не са се бавили, вървял е процесът за изпълнителя.

Искам да уведомя хората, които нямаха достъп, че това ще бъде поправено и че не сме загубили и ден, каза Кирил Петков.