Петков: Борбата срещу мафията продължава, не се хващайте на капаните за отвличане на вниманието

Снимка: МС

"Темата за Северна Македния се използва, за да се избегнат дискусии по други важни теми", посочи премиерът

"Борбата срещу мафията продължава. Не се хващайте в капаните, с които те се опитват да отвлекат общественото внимание". Това заяви премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерския съвет. 

"Понеже се чуха всякакви инсинуации в НС по отношение на РСМ – от тук нататък нито един политически лидер не трябва да се упражнява в риторика по тази тема – защото МС взе решение в тази връзка. Темата за РСМ беше използвана за отвличане на общественото внимание. Защо днес точно беше избрано точно изслушването по тази тема – за да се напълнят новините именно с тази тема и да се избегнат дискусиите по една много по-важна тема на деня, която ще бъде докладвана от финансовия министър", подчера министър-председателят. 

По думите му междуведомствената комисия между МФ и МРРБ е открила 2,5 милиарда лева – пари, които е трябвало да бъдат платени за незаконни строежи, съобщава Нова тв. Тези средства е трябвало да дойдат от повишението на бюджета, поискан от регионалния министър. „Това е новината на деня. И това, което ние направихме, че останалите 550 милиона трябваше да минат през НС – показва, че сме били прави през цялото време. Сега, когато комисията завърши своята дейността – става ясно, че голяма част от строежите, за които се иска бюджет, за да бъдат платени – са незаконни. Именно затова сега се обсъжда темата Северна Македония”, категоричен е Петков.

Той коментира и вота на недоверие. "Този вот беше посикан в деня, в който заявихме, че германски граничари ще охраняват българската граница. Борбата срещу мафията продължава. Не се хващайте в капаните, с които те се опитват да отвлекат общественото внимание", подчерта премиерът

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//