Петимата симитличани са закопчани, пласирали канабис в София

Снимка: Infomreja.bg

Мъжете са с напълно чисто съдебно минало

Задържаха петима мъже в Симитли.

Четирима от тях са участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици основно в столицата.

Мъжете са на възраст от 24 до 36 години. Членовете на бандата са разпространили канабис на мъж от София като сделката е осъществена в Симитли.

С постановление на прокурор в качеството на обвиняеми  са привлечени четири лица - А.Д, на 36 г., А.Д, на 28 г., В.К на 33 г., и Н.А на 24 г.

В момент на предаването на наркотика са арестувани всички присъстващи. След обиски в София и Симитли е установено, че има огромно количество дрога – над 20 кг. канабис, сух и готов за употреба.

​В качеството на обвиняем е привлечен и К.Ч, на 24 г., който е закупил 1 кг канабис от участниците в престъпната група.

Интересното е, че участниците в ОПГ-то не са криминално проявени и са с чисто съдебно минало. Те са били много внимателни при комуникацията помежду си по телефона. Често са сменяли локациите си за сделки. Били са обаче и активни в разпространението.

Полицейската операция е проведена на 28 ноември като в жилище в столицата са отрити още разфасовки с амфетамин, метаамфетамин, кокаин и екстази.

Открита е и лаборатория за производство за канабис, за която от прокуратурата не дадоха повече информация.

Лицата, на които ще им бъде поискана мярка „задържане под стража“ след първоначалния им 72-часов арест, са били с ясно изразени роли в групата.

Грам от наркотка на пазара се пласира за около 20-30 лв., уточниха на брифинга, в който участваха горовителят на Окръжната прокуратура в Благоевград – Ирина Аспарухова, директорът на Регионалната дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил – Светослав Костадинов, директорът на Граничното полицейско управление в Благоевград – Владимир Карадаков, и Георги Мадолоев – прокурор.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK