Петима пияни шофьори предизвикаха катастрофи по празниците в Гоцеделчевско

Двама младежи на 18 и 23 г. от сатовчанското село Туховища катастрофираха с лек автомобил "БМВ", движейки се по ул. ”Прогрес” в Хаджидимово с несъобразена с пътните условия скорост. Произшествието е станало на пътя за манастира „Свети Георги” в първите часове на християнския празник Гергьовден - около 2.20 часа през нощта.

Почерпеният водач, на когото тестът за алкохол отчел 0,97 промила, заради високата скорост излязъл в дясно от платното за движение и се блъснал в паркиран лек автомобил „Форд”. Вследствие на ПТП-то и двамата младежи от Туховища са потърсили лекарска помощ, тъй като са получиле порезни рани в областта на лицата. След обработка на раните им двамата са били освободени за домашно лечение.

С 1,36 промила алкохол часове след нощно празнуване на Гергьовден към 5 часа зад волана седнал и 49-годишен мъж от с. Копривлен, община Хаджидимово.

Управляваният от него лек автомобил „Тойота” е намерен обърнат в крайпътна канавка. Колата се движела в посока от с. Копривлен към с. Баничан с несъобразена скорост, което довело до излизане в дясно от платното за движение и преобръщане на превозното средство.

Пияният шофьор за щастие се е разминал само с травма в областта на главата, животът му е вън от опасност.

По същото време полицаите от РУП - Гоце Делчев са заловили и рекордьора в алкохолната празнична фиеста в региона. Това е 44-годишен мъж от Гоце Делчев, който на разсъмване на 6-и май е управлявал лек автомобил „БМВ” по ул. "Потока" в града с наличие на рекордните 2,18 промила алкохол в издишания въздух.

На 5-и май около 01:20 часа проверяващите полицаи са заловили да шофира пиян и 25-годишен мъж от гърменското село Дебрен. Той е препускал в родното си село с лек автомобил „Ситроен” с наличие на 1,42 промила алкохол.

Неправоспособен водач на 58 г. от село Мусомища също е пострадал след употреба на алкохол. Той управлявал мотопед и движейки се по път с наклон в Мусомища, излязъл в ляво от платното и се блъснал в бордюр.

Вследствие на падането от мотоциклета мъжът е с разкъсно-контузна рана в областта на главата, а дрегерът отчел наличие на 1,44 промила алкохол в издишания въздух.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK