Пет учебно-тренировъчни предприятия представиха НПГ „Димитър Талев“ на международния „ТФ фест“ в Пловдив

Снимки: НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев

5 учебно-тренировъчни предприятия от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев представиха училището и града си на международния „ТФ фест 2016“ в Пловдив.

Това са: „Даймънтстайл“ ООД с предмет на дейност търговия на дребно с мебели; „Интересно и лесно“ ООД с предмет на дейност производство на изделия от отпадъчни материали; „Фантазия“ ООД с предмет на дейност организация на събития; „Фънидейс“ ООД с туристическа агентска дейност и „Флауърмеджик“ ООД с предмет на дейност продажба на дребно на цветя, растения, семена и торове.

„Международният форум се проведе от 13 до 15 април. На него нашите възпитаници се представиха отлично сред 112-те тренировъчни предприятия на ученици и студенти от България, Сърбия и Черна гора“, съобщиха добрата новина от НПГ „Димитър Талев“.

Учениците от гоцеделчевската професионална гимназия, които са взели участие в изложението на учебно-тренировъчните фирми, са обучавани в специалностите „Организация на туризма и свободното време“, „Оперативно счетоводство“ и „Малък и среден бизнес“.

С участието си в подобни събития, учениците от НПГ имат възможност да сключват сделки, да правят плащания по електронен /банков/ път, или в брой, но с виртуални пари, както и да се запознаят с функциите на основни държавни институции като НАП, НОИ и други.

Директорът Мария Георгиева обясни, че това на практика е ролева игра, без наличието на реални пари, с което се стимулира дейността на реално действащо предприятие в пазарна среда.

Екип на Международен панаир - Пловдив обучава участниците как по-добре да се представят на изложения, въпреки че възпитаниците на НПГ ”Димитър Талев” многократно са показвали, че и сега не отстъпват на реалните фирми изложители.

Авангардно аранжираните щандове и оригиналните начини за презентиране са направили 19-ото издание на „ТФ фест“ изключително атрактивно,  споделят участниците.

Според тях и техните учители и организатори на международния панаир, целта на виртуалните фирми е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до истинските условия на работа и се развива креативното мислене.  

Всяка година нови 5000 младежи се подготвят в над 300 тренировъчни предприятия у нас. 

„ТФ фест“ е единственото у нас професионално състезание с международно участие и е включено в Европейската седмица на малките и средни предприятия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK