Песни, танци и веселие с „Мегдана“ на празничния 5 октомври

снимки: Фолклорна формация „Мегдана“

Фолклорна формация "Мегдана" ще участва в празничната програма на Община Благоевград по случай 100-годишнината от Балканската война и освобождението на Горна Джумая.

Песни, танци и веселие ще предложи "Мегдана" на празничния 5 октомври, когато е кулминацията в честванията. Фолклорната формация ще открие обедния концерт, който ще започне в 12.30 часа на площад "Георги Измирлиев".

Стъпила преди по-малко от 2 години на сцената, най-младата трупа за танцов и песенен фолклор на Благоевград присъства в немалък брой събития и концерти, като само през настоящата година има завоювани първо място от фестивала " Рила ни гледа" 2012 - гр. Дупница, специалната награда на телевизия "Родина" на фестивала "Струма пее" - Невестино 2012, победител във фолклорния фестивал "Слънце Луна " - с.Делчево, общ. Г Делчев 2012г. , участник и съорганизатор с Регионален исторически музей - Благоевград  в  отбелязването на 29 април - Международния ден на танца.

Тазгодишния 6 септември - Деня на Съединението на България, самодейците от "Мегдана" отбелязаха заедно с българите, живеещи в град Неа Перамос по покана на община Кавала, Република Гърция.

Приятелството и любовта към народното творчество, уважението към българските ценности и изконни традиции са пътеводителите на ръководителите на Фолклорна формация "Мегдана" - Мая и Владислав Джибарови.

 

снимки: Фолклорна формация „Мегдана“
снимки: Фолклорна формация „Мегдана“
снимки: Фолклорна формация „Мегдана“
снимки: Фолклорна формация „Мегдана“

КОМЕНТАРИ

Почитател10:22 - 01.10.2012
Мегданци, НАЗДРАВЕ за вашите успехи! Страхотни сте! Да сте живи и здрави и да ни радвате дълги години с таланта си и любовта към Българския фолклор!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK