Перун влезе в Югозападна В група без бараж

снимка: infomreja.bg, архив

Отборът на Перун Кресна, който играе в Областна група Бистрица, от следващия сезон ще се подвизава в Югозападна В група. Перун няма да участва в традиционните баражи между отделните победители в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик и София област.

Вчера трябваше да бъде теглен жребият за разпределение на двойките в тези баражи, но поради липса на отбори, такъв не се състоя. Всъщност за да имаш право да участваш в третия ешелон, трябва да отговаряш на няколко изисквания, на които явно отборите от другите области не отговарят. За момента само отборите на Перун Кресна и ФК Кюстендил отговарят на критериите и те се класират директно за В група.

През настоящата пролет Перун Кресна играеше в зона Бистрица от името на ОФК Пирин, който пък закупи лиценза на Перун и завърши на второ място в Югозападна В група. По ирония на съдбата през следващия сезон в тази група двата отбора ще се изправят един срещу друг. От всичко това губещ е финансовият благодетел на ОФК Пирин Иван Чапов, който освен че осигуряваше бюджета на клуба, плати крупна сума и за лиценза на Перун.

Според запознати с футболните дела на тима от Кресна, има огромна вероятност Валентин Драчев отново да продаде лиценза, този път на Вихрен Сандански. Преди няколко седмици обединеният клуб Малеш – Вихрен изпадна във В група, и някои вече обявиха, че двата клуба отново ще продължат да съществуват самостоятелно. Така само за шест месеца бизнесменът ще прибере близо 100 000 лева от търговия с лиценз.

Тепърва обаче ще се разбере дали ще има сделка по оста Сандански – Кресна.

 

КОМЕНТАРИ

12320:08 - 05.06.2012
Честито Краси
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK