Пеперудена стая откриха в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности, Христина Шопова, официално откри за първи път в Благоевград Пеперудена стая.

„Искам да благодаря за прекрасната идея. Благоевград се нареди до други два града, така че сме в Топ 3 и това ни прави горди, че имаме нещо ново и различно. Благодаря на целия екип на Регионалния исторически музей за това, че с много работа отваря вратите към всички“, каза в част от словото си Христина Шопова.

Изложбата „Живи тропически пеперуди“ се намира в музея и ще бъде достъпна за жителите и гостите на Благоевград до 20 юни 2019 г.

В рамките на един месец посетителите на музея ще имат невероятната възможност да се насладят на над 100 вида от най-красивите и атрактивни насекоми на Земята.

Експерти създават условия, които в максимална степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока влажност и подходяща температура. Тропическите създания идват от различни краища на света.

Благоевград е третият град в страната, в който се реализира такава изложба.

От Регионалния исторически музей са подготвили тематични занимания за децата на Благоевград, сред които изработване на магнити под формата на пеперуди, картички, рисунки и други. С изработените артикули децата могат да участват в изложбата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd
loading...