Пенсионери събраха пари за асфалтиране на пътя до селото им

Иван Дончев, снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

Пенсионери от кюстендилското село Буново са събрали средства  за асфалтиране на пътя до селото им. Сумата е достатъчна точно за изкърпване на около 100 кв. м. асфалтов път и гориво за необходимата техника, разказа Иван Дончев. Той е представител на няколкото десетки пенсионери, които сами са поели отговорността да осигурят пари за ремонта на пътя. Разполагат вече с около 3000 лв., които по сметките им сега са достатъчни за ремонта. Планинският път обаче бързо се руши, затова се притесняват, че ако ремонтът бъде отложен за следващия сезон, ще се оскъпи поне двойно.

Пенсионерите от Буново са се захванали с грижата за пътя до селото им преди година, когато отново са събрали около 2000 лв, с които платили за изкопаване на пътните канавки.

„Не трябва да чакаме да пусне Господ, а всеки да има участие в онова, което иска да стане около него”, обяснява своите и на съселяните си мотиви Иван Дончев. Разказва, че в Буново няма селска кръчма, в която да бистрят политиката, включително свързаната с предстоящите избори. Правят го, докато си помагат в ежедневната работа по грижа за градините и добитъка. Струва им се, че световната криза е не толкова финансова, колкото в морала на властта.

Репортерът на ИнфоМрежа остави Иван Дончев пред сградата на Община Кюстендил да чака с дебела папка документи за среща с кмета. Вероятно, за да покаже колко прости са стъпките, които да доведат асфалтиращите машини на пътя до малкото планинско село Буново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK