Пейките и кошчетата, раздадени в инициативата „Благоевград - това си ти“, вече са монтирани

снимки: Община Благоевград

195 пейки са раздадени в рамките на инициативата „Благоевград – това си ти“. Голяма част от парковото оборудване, което включва и кошчета за отпадъци, вече е монтирано, а безплатният посадъчен материал – посят.

Част от гражданите са решили дори да доразвият инициативата на кмета Атанас Камбитов, като са боядисали самостоятелно пейките и са ги аранжирали с различни видове цветя.

Един от тези примери е в пространството между блоковете  на улица „Петър Зографски“ 6А и 6Б, където до новата пейка и кошче има засадени рози и мястото е обособено като любим кът за отдих и почивка за жителите от блоковете.

Подобни неща могат да се видят  и в други райони на Благоевград, където гражданите се прегърнали със сърце идеята на общинското ръководство да направим заедно града прекрасно място за живеене.

Забелязва се и  тенденцията, че обитателите на междублоковите пространства, облагородени със собствени усилия, са по-непримирими към вандалските прояви и ревниво пазят от посегателства новосъздадените кътове за отдих.

Кампанията започна на 14 април, като за пейки, кошчета и райграс можеха да кандидатстват всички граждани. Единственото условие бе мястото, предвидено за облагородяване, да бъде публично и със свободен достъп за всички.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Орле17:51 - 09.07.2014
Е тоя гербер ли реши общината да снима и да ни покаже? Няма ли обикновени хора /пенсионери или майки с деца/ да снимате или Насо е раздал пейките и кошчетата само на гербери????
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK