Пеевски: Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави и как го върши

Снимка: БГНЕС

Той обяви, че ще зададат въпроси на Борислав Сарафов и на службите

Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави и как го върши. Това каза председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание, пише БТА. „Нали има нов подход, имахме мракобесен главен прокурор, сега това ли трябва да продължи - да не се знае какво се случва”, попита той.

Пеевски обясни, че ще зададат въпроси на Борислав Сарафов и на службите. „Започваме да питаме по всички въпроси”, добави председателят на ПГ на ДПС. „Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно „бау-бау”, смята депутатът.

„Има тъмна институция, пълна с кеш, която иска да си създаде политически проект на базата на разграбването две години на държавата. Едноличното диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова”, смята Пеевски.

Вчера председателят ПГ на ДПС посъветва президента Румен Радев да подаде оставка и да основе проекта си, а не да се крие зад своя имунитет. Пеевски коментира, че президентът се страхува да излезе като лидер затова отново щял да сложи някое „бау-бау” отпред, както правил и досега.

По-рано днес парламентарната правна комисия подкрепи комисията за контрол над службите за сигурност вече да не бъде с ротационен председател. Депутатът Бойко Рашков отправи критики към мотивите на вносителите на предложението, сред които е и Пеевски.

„Проследете дали комисията е свършила нещо реално, което е в полза на хората”, каза Пеевски. Според него Бойко Рашков най-малко има правото да коментира, защото „ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им”. Председателят на ПГ на ДПС коментира, че той има да отговаря на много въпроси. „Какво стана с неговия градинар и какво се случи с тези разследвания”, попита Пеевски. Той каза, че не са водени разговори кой ще бъде председател на комисията за контрол над службите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK